۱۴۰۳ دی ۱۰, دوشنبه

سایت الحره : چگونه "حلقه آتش" فروپاشید؟ - شکست استراتژی ایران درخاورمیانه



  سایت الحره : چگونه "حلقه آتش" فروپاشید؟ ارزیابی اسرائیلی از استراتژی ایران- شکست استراتژی ایران  درخاورمیانه 

ایران در ماه‌های گذشته با تحولات عمده‌ای در محور مقاومت روبرو شد که فرضیات موجود درباره اسرائیل را تغییر داد و واقعیتی متفاوت را پیش روی اسرائیل، ایران و جهان قرار داد. این موضوع را مئیر بن شبات، رئیس پیشین شورای امنیت ملی اسرائیل، در گفتگو با شبکه الحره بیان کرد.مئیر بن شبات، رئیس پیشین شورای امنیت ملی اسرائیل، در گفتگویی با شبکه الحره اظهار داشت و تاکید کرد، ایران طی ماه‌های گذشته با تحولاتی بزرگ در محور مقاومت روبرو شده است که فرضیات پیشین درباره اسرائیل را تغییر داده و واقعیتی متفاوت را پیش روی اسرائیل، ایران و جهان ایجاد کرده است.

به گفته بن شبات، واقعیت کنونی، ایران را با «معضلات سختی» مواجه کرده است. او معتقد است که ایران شاهد تغییر در موازنه قدرت منطقه‌ای آن شامل: فروپاشی حلقه آتش که ایران در اطراف اسرائیل ایجاد کرده بود و فروپاشی سوریه، ضربه سنگین به حزب‌الله، شکست حماس، و تنها ادامه حملات حوثی‌ها به اسرائیل از میان تمام نیروهای نیابتی‌اش.

اسرائیل طی ماه‌های اخیر به دو رکن اصلی محور مقاومت یعنی حماس و حزب‌الله ضربات شدیدی وارد کرده است که شامل ترور رهبران برجسته و حملات به توانایی‌ها و تأسیسات نظامی این گروه‌ها بوده است.

تنش میان اسرائیل و حوثی‌ها نیز همچنان ادامه دارد. در ماه‌های گذشته، حوثی‌ها مسئولیت پرتاب موشک‌ها و پهپادها به سمت اراضی اسرائیل را برعهده گرفته‌اند.

بن شبات که از گزینه‌های احتمالی برای ریاست موساد محسوب می‌شود، افزود: ایران به خوبی به یاد دارد که حملات گسترده‌اش به اسرائیل با دفاع هوایی «تحسین‌برانگیز» اسرائیل روبرو شد، در حالی که خود ایران ضربات سنگینی را متحمل شد. به گفته این تحلیلگر حتی اگر ایران همچنان توانایی پرتاب موشک‌ها و پهپادها به سمت اسرائیل را داشته باشد ممکن است دیگر برای ایران هیچ نتیجه‌ای نداشته باشد.

بن شبات همچنین با اشاره به پیش‌بینی‌ها درباره سیاست سختگیرانه‌تر آمریکا در قبال ایران پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، گفت: «ایران می‌داند که به دلیل سیاست‌های ترامپ، با دوره‌ای سخت روبرو خواهد بود که قرار است زندگی را برایش دشوارتر کند».

در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر عملیات‌های ارتباطی اسرائیل در لبنان بر آگاهی دشمنانش از توانایی‌های این کشور و ادامه جنگ، بن شبات گفت: عملیات "پیجرها" و مجموعه ترورهایی که رهبران حزب‌الله را هدف قرار داد، نشان داد که اسرائیل ابتکار عمل را به دست گرفته، از حیله و تدبیر استفاده می‌کند و حتی آماده خطر کردن در یک جنگ گسترده است.

او نتیجه‌گیری کرد که این عملیات‌ها، فرضیات اساسی دشمنان اسرائیل را تغییر داده است. دشمنانی که تصور می‌کردند اسرائیل توانایی مقاومت در برابر جنگ چند جبهه‌ای را ندارد یا نمی‌تواند یک جنگ طولانی‌مدت را مدیریت کند، اکنون با واقعیتی متفاوت مواجه شده‌اند.

سال ۲۰۲۴ شاهد تحولات بزرگی در لبنان بود که نقشه سیاسی این کشور را به طور قابل توجهی تغییر داد، از جمله انفجارهای "پیجرها"، ترور رهبران ارشد حزب‌الله که در فهرست تروریستی آمریکا قرار داشتند، و همچنین تهاجم زمینی اسرائیل به جنوب لبنان.

در روزهای ۱۷ و ۱۸ سپتامبر گذشته، ده‌ها نفر از اعضای حزب‌الله در نتیجه انفجارهایی که به اسرائیل نسبت داده شد و در دستگاه‌های ارتباطی بی‌سیم رخ داد، کشته شدند. بیشتر این دستگاه‌ها از نوع "پیجر" بودند.

در تاریخ ۲۷ همان ماه، حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله، به همراه عباس نیلفروشان، یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و تعدادی دیگر از افراد، در مقر حزب‌الله در ضاحیه جنوبی بیروت ترور شدند.

بن شبات اظهار داشت که این جنگ، فرضیات اساسی دشمنان اسرائیل را متزلزل کرد. او صحبت حسن نصرالله درباره اسرائیل که تکرار می‌کرد«اسرائیل سست‌تر از خانه عنکبوت است» اشاره نمود و گفت: «این نظریه همراه با خود نصرالله به ورطه سقوط افتاد».

به گفته این مقام پیشین اسرائیلی، جنگ اخیر باعث شد دشمنان اسرائیل به این نتیجه برسند که اسرائیل توانایی‌های قابل‌توجهی در مواجهه با جنگ‌های چند جبهه‌ای و طولانی‌مدت دارد و دیگر نمی‌توان آن را نادیده گرفت.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7