انزوای بینالمللی ملایان از زبان بهرام قاسمی، سخنگوی پیشین وزارت خارجه
انزوای بینالمللی ملایان از زبان سخنگوی پیشین وزارت خارجه - بهرام قاسمی، سخنگوی پیشین وزارت خارجه ملایان در مصاحبهای، بر انزوای بینالمللی ملایان مهر تاکید زده است. دیگر بر کسی پنهان نیست که حکومت ملایان در حداکثر انزوای بینالمللی قرار دارد. این انزوا را بهطور کلی میتوان در چند بخش تقسیمبندی نمود. انزوای بینالمللی بهدلیل برنامه هستهای، سیاستهای منطقهای و تروریسم و…
همگان نیز بر روی این نکته تاکید دارند که زمان برای حکومت ایران در این پهنهها رو به اتمام است.
بهرام قاسمی سخنگوی پیشین وزارت خارجه ملایان در مصاحبهای با شرق، بخشی از انزوای بینالمللی ملایان را به نمایش گذاشته است، هر چند وی مدعی مدیریت احیاء روابط با آمریکا شده است.
قاسمی در مورد پرونده هستهای و بمبسازی و چشمانداز تیره حکومت ملایان و انزوای بینالمللی آن میگوید در سال ۲۰۰۳، سه کشور اروپایی برای حل بحران هستهای حکومت ایران تلاش کردند. نبود آمریکا این تلاشها را ناکام گذاشت. در آستانه سال ۲۰۲۵ و پایان برجام، تهدید اصلی کشور فعالشدن مکانیسم ماشه است. این سازوکار میتواند همه تحریمهای لغوشده را دوباره اعمال کند.
قاسمی با اشاره به ناترازیهای انرژی در ایران میگوید امروز در بسیاری از بخشها، با ناترازیهای گسترده مواجهیم. تنها راهحل سرمایهگذاری و تولید بیشتر است. کشوری که برای حفظ انرژی به صدها میلیارد دلار بودجه نیاز دارد، باید منابع مالی را مشخص کند که از کجا تامین میکند؟
انزوای بینالمللی در حد کره شمالی
وی با اشاره به بحرانهای لاعلاج حاکمیت ملایان و انزوای بینالمللیاش، آن را به کره شمالی تشبیه میکند و میافزاید در دنیای امروز، کشورها نمیتوانند یا نمیخواهند مسیر کره شمالی را پیش بگیرند. در جهان بههمپیوسته کنونی، انتظار همکاری اتمی از دیگر کشورها با وجود تحریمهای گسترده غیرواقعی است.
قاسمی سپس در حالی که اذعان میدارد که کشورهای اروپایی و چین و روسیه در معادلات کلان جهانی در کنار آمریکا میایستند و حکومت ایران را هر چه بیشتر در سطح جهانی به انزوای بینالمللی میکشانند اعتراف میکند که منافع بسیاری از کشورها با آمریکا بیشتر از منافعی است که از حکومت ایران میبرند. روابط حکومت ایران و اروپا نسبت به دهههای گذشته، به رابطهای بیتحرک و مرده تبدیل شده است. با نگاهی به گذشته، میتوان این وضعیت را در روابط با بسیاری از کشورها، حتی همسایگان، دید.
وی سپس به مسائل منطقهای و نقش جنگافروزی حکومت ایران که باعث انزوای بینالمللی بیشتر شده ورود میکند و میافزاید دولت چهاردهم شروع خوبی نداشت. ترور هنیه پس از تحلیف و حوادث دیگر، دیپلماسی را محدود کرد. حوادث سریع منطقه، دستگاه دیپلماسی را در روزمرگی فروبرد.
قاسمی در اثناء تشریح وضعیت کنونی ملایان میافزاید روابط خارجی حکومت ایران پس از خروج ترامپ از برجام و اعمال تحریمهای حداکثری، دچار افول شد. اروپا زمانی شریک اول تجاری حکومت ایران بود و فناوری، سرمایهگذاری و همکاریهای گسترده داشت. اما امروز با تحریمهای آمریکا و مشکلات دیگر، تجارت با اروپا تقریباً از بین رفته است. تنها سفارتخانهها باقی ماندهاند، اما روابط رسمی تقریباً متوقف شدهاند. حکومت ایران از دایره منافع همکاریهای بینالمللی خارج شده است.
سال ۲۰۲۵ سال هراس و فرجامهای بیپایان
قاسمی که در میز اصلاحطلبان قلابی بازی میکند و سعی میکند راهکار برونرفت ملایان از انزوای بینالمللی را در رابطه با آمریکا نشان دهد، اما ناخواسته معترف میشود که شرکتهای اروپایی بدون آگاهی از دورنمای سیاستهای حکومت ایران و روابط آن با آمریکا انگیزهای برای همکاری ندارند. با وجود ماندن اروپا در برجام، تحریمهای آمریکا همچنان اجرا شدند و اروپاییها نتوانستند حتی یک حساب بانکی باز کنند. شرکتها یا بانکهای متخلف مجبور به پرداخت جریمههای سنگین به آمریکا شدند.
وی همچنین بهحال بسنده نمیکند و آینده تیره و تار حاکمیت ملایان را در سال ۲۰۲۵ متصور میشود که انزوای بیناللملی حاکمیت بیشتر میشود و سال ۲۰۲۵ و مکانیسم ماشه، چشمانداز تیره و تار است. چنانچه تحریمها تشدید شود، حکومت باید تصمیمات راهبردی اتخاذ کند. آینده برجام همچنان مبهم است. مسائلی مانند جنگ اوکراین و تحریمهای روسیه نیز بر فضا تأثیر گذاشتهاند.
با نگاهی گذرا به اظهارات قاسمی و دیگرانی از این دست از کارگزاران حاکمیت ملایان بهخوبی میشود فهمید که بهرغم تبلیغات فراوان، حاکمیت ملایان بیش از همه به انزوای بینالمللی خودش معترف است و از رویدادهای پیش روی بینالمللی و منطقهای در هراس است.
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7