آخرین اخبار ورویدادهای سوریه وجنگ منطقه : حملات گستر ده آمریکا واسرائیل به مراکز واماکن حوثیهای یمن
**
واشنگتن از حکومت جدید دمشق خواست مانع بازگشت رژیم ایران به سوریه شود
سفارت آمریکا در سوریه روز ۱۱دی اعلام کرد که هیأتی از مقامات آمریکایی با نمایندگان دولت موقت در دمشق دیدار و درباره موضوعات مهمی از جمله جلوگیری از بازگشت رژیم ایران به سوریه گفتگو کردهاند.در بیانیهیی که این سفارتخانه سهشنبه در صفحه رسمی خود منتشر کرد، آمده است که مقامات آمریکایی بر ضرورت حفاظت از شهروندان آمریکایی و تعیین وضعیت افرادی که در سوریه ناپدید شدهاند، از جمله آستین تایس و مجد کمالماز، تأکید کردهاند.
همچنین در این دیدار، لزوم ادامه مبارزه با گروه داعش و ایجاد دولتی فراگیر که نمایندگی کامل تمامی مردم سوریه را برعهده داشته باشد و یک فرآیند سیاسی جامع را تضمین کند، مورد تأکید قرار گرفته است.
مقامات آمریکایی در این بیانیه، بازگشت رژیم ایران به سوریه را یکی از نگرانیهای اصلی خود عنوان کرده و از دولت موقت دمشق خواستهاند که اقدامات لازم را برای جلوگیری از نفوذ دوباره ایران در سوریه انجام دهد.
این مذاکرات در حالی انجام میشود که آمریکا همچنان بر سیاستهای خود برای مهار نفوذ منطقهیی رژیم ایران و حمایت از روندهای سیاسی فراگیر در سوریه اصرار دارد.
**
خبرگزاری فرانسه: احمد الشرع در دیدارهای جداگانه با کردها و مسیحیان بر اتحاد ملی تأکید کرد
خبرگزاری فرانسه روز ۱۱دی ۱۴۰۳ نوشت: احمد الشرع، در دیدارهایی جداگانه با نمایندگان نیروهای دموکراتیک سوریه(SDF) و روحانیان برجسته مسیحی، بر لزوم حفظ وحدت ملی و تضمین حقوق اقلیتها تأکید کرد.
گفتوگو با کردها برای اتحاد نظامی
الشرع روز دوشنبه در اولین ملاقات خود با فرماندهان نیروهای دموکراتیک سوریه پس از سرنگونی بشار اسد، دیداری "مثبت" برگزار کرد. این مذاکرات که در بحبوحه نبرد نیروهای کرد با جناحهای تحت حمایت ترکیه در شمال سوریه انجام شد، گامی برای ایجاد یک فرآیند گفتگوی مستمر تلقی میشود.
بر اساس گزارشها، دو طرف توافق کردند جلسات بیشتری برای رسیدن به تفاهمهای آتی برگزار کنند. الشرع در مصاحبهیی با تلویزیون العربیه اظهار داشت: "سلاحها باید فقط در دست دولت باشد. هر کس که مسلح و واجد شرایط پیوستن به وزارت دفاع باشد، از او استقبال خواهیم کرد."
تضمین حقوق اقلیتهای مسیحی
روز سهشنبه، احمد الشرع با رهبران مذهبی مسیحی شامل روحانیان کاتولیک، ارتدوکس و ... دیدار کرد. این نشست با هدف پاسخ به درخواستهای اقلیتهای دینی برای حفظ حقوق و آزادیهای اساسی آنان برگزار شد.
در بیانیهیی که پس از این دیدار منتشر شد، تأکید شد که دولت جدید سوریه برای تضمین تنوع فرهنگی و مذهبی تلاش میکند.
در همین حال، ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، خواستار یک انتقال سیاسی فراگیر در سوریه شد و گفت: "سوریه به یک نظام سیاسی نیاز دارد که حقوق همه جوامع را حفظ کند."
طبق آمار، جمعیت مسیحیان سوریه که پیش از جنگ داخلی حدود یک میلیون نفر بود، اکنون به ۳۰۰ هزار نفر کاهش یافته است. تحلیلگران تأکید دارند که تضمین حقوق اقلیتها برای بازسازی وحدت ملی ضروری است.
این دیدارها نشاندهنده تلاشهای الشرع برای تثبیت قدرت و ایجاد اتحاد در میان گروههای متنوع سوریه در دوران پس از اسد است.
**
الحره : کنفرانس ملی آتی در سوریه انحلال گروهها و مجلس خلق را به همراه خواهد داشت
منابع به شبکه الحره روز دوشنبه اعلام کردند که "کنفرانس ملی نیروهای سوری" قرار است در روزهای چهارم و پنجم ژانویه آینده برگزار شود و در این کنفرانس "انحلال مجلس خلق و تمامی گروههای مسلح، از جمله هیئت تحریر شام به رهبری احمد الشرع ملقب به ابو محمد الجولانی که حکومت اسد را سرنگون کرد"، اعلام خواهد شد.
این منابع توضیح دادند که قرار است "۱۲۰۰ شخصیت سوری از داخل و خارج کشور در سطح افراد و نه گروهها، به همراه ۷۰ تا ۱۰۰ نفر از هر استان، از تمامی اقشار، به این کنفرانس دعوت شوند."
این منابع همچنین به شبکه الحره اعلام کردند که این کنفرانس "به تشکیل کمیتهای برای تدوین قانون اساسی جدید کشور و ایدههایی برای تشکیل یک دولت جدید طی یک ماه پس از برگزاری کنفرانس ملی منجر خواهد شد."
به گفته منابع، در این کنفرانس ملی، نمایندگانی از جوانان سوریه، زنان، رهبران مذهبی و نمایندگان جامعه مدنی حضور خواهند داشت.
منابع افزودند که انتظار میرود "یک هیئت مشورتی برای رئیس موقت، با حضور افراد از طیفهای مختلف و بر اساس صلاحیت، تشکیل شود."
دولت موقت کنونی سوریه با درخواستهای بینالمللی برای ضرورت مشارکت تمامی اقشار جامعه سوری در اداره کشور مواجه است. این در حالی است که دولت موقت فعلی عمدتاً شامل افرادی از گروههای مسلحی است که حکومت اسد را سرنگون کردهاند.
احمد الشرع در اظهارات تلویزیونی اعلام کرد که این ترکیب تکبعدی "برای مدیریت این مرحله بحرانی لازم بوده است"، و اشاره کرد که پس از کنفرانس ملی مورد نظر، دولت گستردهتری تشکیل شود.
وی همچنین اشاره کرد که کشور تقریبا به ۴ سال برای انجام انتخابات نیاز دارد و این هم بخاطر مشکلات داخلی است، از جمله نداشتن عدد واقعی شهروندان در سوریه بدلیل رانده شدن و پناهنده شدن میلیونها سوری. ..
**
الشرق الاوسط: آمریکا با استفاده از موشک و پهپاد به حوثیها حمله کرد
گروه حوثی مسئولیت حمله به اسرائیل و ناو هواپیمابر «ترومن» را پذیرفت.
بنا به گزارش ارتش آمریکا، ایالات متحده در پاسخ به تشدید حملات حوثیها در دریای سرخ، دیروز برخی مواضع نظامی در صنعا را هدف قرار داد. این حملات شامل مقر وزارت دفاع گروه مورد حمایت ایران و یک مجتمع نظامی بود که تجهیزات پیشرفتهای مانند موشکها و پهپادها را تولید و ذخیره میکرد.
در حالیکه فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا این حملات را «دقیق» توصیف کرد، گروه حوثی اعلام نمود که اسرائیل را با دو موشک هدف قرار داده و همچنین به ناو هواپیمابر آمریکایی «هری ترومن» با موشکهای کروز و پهپادها حمله کرده است. ارتش اسرائیل نیز تأیید نمود که یک موشک را رهگیری کرده و هیچ آسیبی وارد نشده است.
این حملات هوایی به صنعا یک روز پس از دو حمله دیگر انجام شد که مواضع حوثیها را در منطقه التحیتا، واقع در جنوب استان حدیده، در کرانه دریای سرخ، هدف قرار داده بود. طبق گزارش رسانههای وابسته به حوثیها، 10 حمله هوایی به «مجتمع 22 می» در شمال صنعا، که اهالی آن را «پایگاه تعمیر و نگهداری» مینامند، انجام شد. علاوه بر این، دو حمله دیگر نیز به «مجتمع العرضی» در مرکز صنعا، محل ساختمانهای وزارت دفاع تحت کنترل حوثیها، صورت گرفت.
**
الشرق الاوسط : حملات هوایی اسرائیل ، انبارهای سوخت در بنادر تحت کنترل حوثیها را نابود کرد
حملات هوایی اسرائیل که سه بندر تحت مدیریت حوثیها در غرب یمن را هدف قرار داد، منجر به کاهش ۷۳ درصدی واردات سوخت به مناطق تحت کنترل این گروه شده است. بر اساس دادههای اخیر سازمان ملل، بندر الحدیده از زمان حملات اسرائیل که انبارهای سوخت را چهار ماه پیش نابود کرد، بندر الحدیده از زمان حملات اسرائیل، هیچ کشتی حامل سوختی را نپذیرفته است.
به گزارش برنامه جهانی غذا در گزارش ماه دسامبر (درباره وضعیت امنیت غذایی)، واردات سوخت از طریق بندر الحدیده که تحت کنترل حوثیهاست، از ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۷۳ درصد کاهش یافته است.
همچنین دادههای سازمان ملل نشان میدهد که بندر الحدیده پس از نخستین حمله اسرائیل در اواخر ژوئیه گذشته، هیچ کشتی حامل سوختی را نپذیرفته است، بهجز میزان بسیار محدودی که در اکتبر وارد شده است.
منابع کشتیرانی در الحدیده تأیید کردند که فعالیت سه بندر الحدیده، الصلیف و رأس عیسی از زمان حملات اخیر اسرائیل متوقف شده است، زیرا قایقهای یدککش کشتیها آسیب دیدهاند. برنامه جهانی غذا اعلام کرد که تمام واردات سوخت به مناطق تحت کنترل حوثیها تنها از طریق بنادر الصلیف و رأس عیسی انجام شده است.
برنامه جهانی غذا هشدار داد که تخریب زیرساختهای ذخیرهسازی در بنادر الحدیده و رأس عیسی طی حملات اخیر باعث نگرانی در مورد سطح ذخایر سوخت در مناطق تحت کنترل حوثیها شده است و ظرفیت ذخیرهسازی در بندر الحدیده از ۱۵۰ هزار تن به ۵۰ هزار تن کاهش یافته است.
وضعیت بحرانی امنیت غذایی
در ماه نوامبر، برنامه جهانی غذا تأکید کرد که وضعیت امنیت غذایی در یمن به صورتی بحرانی، نگرانکننده باقی مانده است. حدود ۶۱ درصد از خانوادههای مورد بررسی با مشکلات جدی در دسترسی به غذای کافی مواجه بودند، که این رقم نسبت به ماه قبل تنها یک درصد کاهش یافته اما همچنان نسبت به نوامبر ۲۰۲۳، افزایش قابل توجه ۳۱ درصدی داشته است.
این برنامه عوامل اصلی ناامنی غذایی را چالشهای اقتصادی، کمبود بودجه، تعلیق کمکهای غذایی در بسیاری از مناطق تحت کنترل حوثیها و کمبود فعالیتهای درآمدزا اعلام کرد. در مناطق تحت کنترل «دولت به رسمیت شناختهشده بینالمللی» ۶۴ درصد از خانوادهها دچار مصرف ناکافی غذا بودند، در حالی که این رقم در مناطق تحت کنترل حوثیها ۵۹ درصد بود.
بر اساس این گزارش، تمام استانهای یمن از آستانه «بسیار بالا» 20 درصد مصرف غذاهای بیکیفیت عبور کردهاند، به جز شهر صنعا و المحویت، که در آنجا بهبودی به میزان 7 درصد در مصرف ناکافی غذا نسبت به ماه اوت گذشته مشاهده شده است و احتمالاً این بهبود به ازسرگیری توزیع غذا نسبت داده میشود.
شرایط اقتصادی در مناطق تحت کنترل «دولت به رسمیت شناختهشده بینالمللی» نیز وخیمتر شده است. ارزش ریال یمن در سال گذشته ۲۶ درصد کاهش یافت و در پنج سال گذشته ۷۲ درصد از ارزش خود را در برابر دلار آمریکا از دست داده است. این کاهش منجر به افزایش بیسابقه قیمتها و بالا رفتن هزینه حداقل سبد غذایی در طول سال ۲۰۲۴ شد.
کاهش کمکها
بر اساس گزارش برنامه جهانی غذا، واردات سوخت در یمن در یازده ماه گذشته نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۳، تنها سه درصد کاهش یافته، اما واردات مواد غذایی ۱۴ درصد افزایش یافته است.
به دلیل محدودیت بودجه، این برنامه، اهداف کمک غذایی خود را در مناطق تحت کنترل دولت شناختهشده بینالمللی از ۳.۶ میلیون به ۲.۸ میلیون نفر در دوره چهارم کمکهای غذایی سال ۲۰۲۴ کاهش داد. در مناطق تحت کنترل حوثیها، دور اول کمکهای غذایی اضطراری از اوایل نوامبر آغاز شد و تا پایان همان ماه به پایان رسید.
کمبود هزینه، میلیونها یمنی را از کمکهای غذایی سازمان ملل محروم کرده است
عملیات نظارت پس از توزیع کمکها نشان داد که مصرف غذایی بهبود یافته و نسبت خانوادههایی که دچار سوء تغذیه بودند، از ۵۲ درصد در اوت به ۳۷ درصد در نوامبر کاهش یافت. برنامه جهانی غذا اعلام کرد این بهبود با سطوح ثبتشده در نوامبر ۲۰۲۳ قبل از توقف کمکها مطابقت دارد.
**
الشرق الاوسط : حوثیها مسئولیت شلیک دوموشک به اسرائیل را پذیرفتند
به گزارش «خبرگزاری فرانسه» روز سهشنبه حوثیهای یمن اعلام کردند که مسئولیت شلیک دو موشک بالستیک به سوی اسرائیل در شب گذشته را بر عهده می گیرند. این اعلامیه پس از آن منتشر شد که ارتش اسرائیل از رهگیری یک موشک شلیکشده از یمن پیش از ورود به حریم هوایی اسرائیل خبر داد.
در روزهای اخیر، حملات، میان حوثیها و اسرائیل ، بهویژه پس از حملات هوایی خونبار اسرائیل به مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن شدت گرفته است.
در بیانیهای که از سوی نیروهای مسلح حوثی منتشر شد، اعلام شده است که این گروه با موشک بالستیک مافوق صوت «فلسطین ۲» فرودگاه بن گوریون در منطقه یافا در فلسطین اشغالی را هدف قرار داده است. در حمله دیگر نیز «ایستگاه برق جنوب بیت المقدس اشغالی» با موشک بالستیک نوع «ذوالفقار» هدف قرار گرفته است.
حوثیها در بیانیه خود ادعا کردند که «هر دو موشک با موفقیت به اهداف خود اصابت کردهاند».
در ساعات اولیه صبح سهشنبه، ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروی هوایی این کشور موفق شده است موشکی که از یمن شلیک شده بود را پیش از ورود به خاک اسرائیل رهگیری کند. همچنین، خدمات امدادی «ستاره داوود سرخ» گزارش داده که تاکنون هیچ گزارشی از تلفات احتمالی دریافت نکرده است.
این در حالی است که روز شنبه نیز اسرائیل موشک مشابهی را که از یمن شلیک شده بود رهگیری کرده بود.
حوثیها از زمان توافق آتشبس در ماه نوامبر میان اسرائیل و حزبالله لبنان، حملات خود را افزایش دادهاند. از سوی دیگر، اسرائیل نیز به حملات خود ادامه داده است، از جمله حمله به فرودگاه بینالمللی صنعا در روز پنجشنبه.
دولت اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد که زیرساختهایی که حوثیها از آنها برای «قاچاق تسلیحات ایرانی به منطقه و ورود مقامات ارشد ایرانی» استفاده میکنند را هدف قرار داده است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، هشدار داد و گفت: «ما این شاخه تروریستی محور شر ایران را قطع خواهیم کرد»، که اشارهای به حوثیهای تحت حمایت ایران است.
این تحولات پس از آن شدت گرفت که در ۲۱ دسامبر، شلیک یک موشک از سوی حوثیها به تلآویو که شهر اصلی تجاری اسرائیل میباشد، باعث مجروح شدن ۱۶ نفر شد.
پس از آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس در نوار غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، حوثیها شروع به هدف قرار دادن کشتیهایی در سواحل یمن کردند که ادعا میکردند با اسرائیل در ارتباط بوده یا به سوی آن میروند. حوثیها اعلام کردند که این اقدامات در حمایت از فلسطینیان انجام میشود.
حملات فوق باعث کاهش چشمگیر حرکت کشتیرانی در تنگه بابالمندب، دریای سرخ و تا کانال سوئز شده است؛ مسیری که برای تجارت جهانی بسیار حیاتی است.
برای مقابله با حوثیها، نیروهای آمریکایی و بریتانیایی از ژانویه سال جاری حملاتی به مواضع متعلق به این گروه انجام دادهاند.
**
رویترز : حوثی ها پس از حملات آمریکا می گویند یمن به دفاع از خود ادامه خواهد داد
رویترز - محمد عبدالسلام، سخنگوی حوثیهای یمن، پس از چندین حمله آمریکا به تاسیسات صنعا پایتخت این کشور در روز سهشنبه، گفت که این کشور به دفاع از خود ادامه خواهد داد.
ارتش آمریکا اعلام کرد که حملاتی را علیه اهداف حوثی ها در صنعا و مناطق ساحلی در یمن در روزهای دوشنبه و سه شنبه انجام داده است.
فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در یک پست در X اعلام کرد: «در 30 و 31 دسامبر، کشتیها و هواپیماهای نیروی دریایی ایالات متحده یک مرکز فرماندهی و کنترل حوثیها و تأسیسات تولید و ذخیره سلاحهای متعارف پیشرفته (ACW) که شامل موشکها و وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (پهپاد) بود را هدف قرار دادند.
گروه شبهنظامی تحت حمایت ایران در یمن بیش از یک سال است که به کشتیهای تجاری در دریای سرخ حمله میکند تا سعی کند یک محاصره دریایی بر اسرائیل اعمال کند و میگوید آنها در همبستگی با فلسطینیها در جنگ یک ساله اسرائیل در غزه عمل میکنند.
**
وال استریت ژورنال : بدلیل سخت ترشدن مواضع طرفهای درگیر احتمالاً بایدن تا پایان ریاست جمهوریش توافق برای آتشبس غزه را نبیند
بگفتة میانجیگران عرب، در روزهای اخیر، گفتگوهای آتشبس بین میلیشیاهای فلسطینی حماس و دولت اسرائیل به بنبست خورده که احتمال هرگونه توافق قبل از پایان دوره دولت بایدن را بعید میسازد.
حماس اصرار خود که اسرائیل به یک آتشبس دائمی متعهد شود را از سر گرفت، امری که اسرائیل آنرا رد کرده است...
بنا به گفتة میانجیگران، طرفها در حال بررسی یک آتشبس 60 روزه بودند که در آن تا 30 گروگان که در غزه نگهداری میشوند، آزاد شوند و در عوض، اسرائیل زندانیان فلسطینی را آزاد خواهد کرد و اجازه ورود کمکهای بشردوستانة بیشتری را خواهد داد.
اما در حالیکه گفتگوها وارد جزئیات شد، دو طرف مواضع خود را سختتر کردند. میانجیگران میگویند که اسرائیل اصرار کرده که تنها گروگانهای زنده را در هرگونه تبادل تحویل بگیرد و حاضر نشده که برخی از زندانیان فلسطینی که حماس میخواهد را آزاد سازد، حماس هم خواسته خود که راهی برای پایان جنگ مشخص شود را از سرگرفته است.
حماس اسرائیل را متهم نمود که خواستههایش را تغییر داده اما گفت که مذاکرات در عین اینکه به تأخیر افتاده ولی هنوز شکست نخورده است.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، جمعه گذشته گفت: ”بخاطر موانعی است که حماس ایجاد میکند و یا اینکه حاضر نیست که بر سر هیچیک از این جزئیات دست به اقدام بزند که ما هنوز به نتیجه نرسیدهایم.“
یک مقام آمریکایی گفت که ساختار یک توافق احتمالی از بهار گذشته تغییری نکرده ولی مهمترین موضوع که حالا دو طرف را از هم جدا میکند، حول گروگانها و زندانیان است...
جنگ اخیراً با نبردهای شدید در شمال غزه ادامه یافته است...
میانجیگران گفتند حماس حالا خواهان تضمین از جانب آمریکا، قطر و مصر است که مذاکرات برای یک آتشبس دائمی و عقبنشینی کامل نیروهای اسرائیلی از غزه بعد از تکمیل توافق اولیه ادامه یابد.
**
علی الامین سردبیر سایت جنوبیه لبنان ومخالف رژیم آخوندی - ویدوهای جعلی و تحریکآمیز در سوریه.. دکتر بعلبکی به «جنوبیه»: دروغهایی برای برانگیختن
چند روز پیش ویدیویی توسط تعدادی از فعالان لبنانی وابسته به محور مقاومت منتشر شد. در این ویدیو، تعدادی از پناهجویان شیعه سوری مقیم لبنان ادعا کردند که مورد تهدید قرار گرفتهاند. همچنین ویدیوی دیگری منتشر شد که در آن یکی از روحانیان شیعه مقیم شهر حمص ادعا میکند که تعدیها و آدمرباییهایی صورت گرفته و برادرش و همسر او توسط افراد مسلح ناشناس ربوده شدهاند و سرنوشت آنها همچنان نامشخص است. این روحانی تهدید به دفاع از خود کرده و برخی از حاضران با این اظهارات همراهی کردند.
در مقابل، ویدیوهایی حدود یک هفته پیش منتشر شد که نشان میداد اعضای "هیئت تحریر شام"، که یکی از بزرگترین گروههای انقلابی است، همراه با تعدادی از روحانیان شیعه از مقام حضرت زینب (س) حفاظت میکنند. در این ویدیوها، آنها از مردم خواستهاند که دچار ترس و وحشت نشوند و تأکید کردهاند که هیچ رفتار فرقهای علیه شیعیان وجود ندارد و هیچ اقدام نظامی یا امنیتیای از سوی حکام جدید علیه کسی صورت نگرفته است.
در واکنش به این موضوع، دکتر علی بعلبکی، مقیم منطقه السیده زینب، در گفتگو با «جنوبیه» اظهار داشت: "ویدیوهای منتشر شده که نشان میدهند تعدیهایی علیه شیعیان در مناطق حضورشان در سوریه صورت گرفته، ویدیوهایی تحریکآمیز و پر از دروغ و جعل هستند. این ویدیوها توسط افرادی با نیتهای پلید ساخته شدهاند که هدفشان ایجاد فتنه فرقهای میان اقشار مختلف مردم سوریه است. این اقدامات به دلایل سیاسی و گاهی معیشتی و سطحی صورت میگیرد. من ویدیوی اخیر را دیدم که در آن برخی از پناهجویان مضطرب مقیم لبنان ادعا کرده بودند که تهدیدهایی علیه اهالی السیده زینب و شهرهای نبل و الزهراء وجود دارد."
او افزود: "من تأکید میکنم که هیچیک از جنگجویان هیئت تحریر شام وارد خانهها و منازل شیعیان نشدهاند تا آنها را تهدید کرده یا بربایند و یا به آنها تعرض کنند."
دکتر بعلبکی در گفتگوی قبلی خود با «جنوبیه» فاش کرد که «یک کمیته به ریاست شیخ ادهم خطیب در شهرک سیده زینب تشکیل شده است که با مسئولان هیئت (تحریر شام) تماس برقرار کرده و تضمینهایی از سوی "برادران انقلابی" ارسال کرده است. این کمیته برخی تخلفات فردی که تأثیری بر امنیت و صلح کشور نداشتند را حل و فصل کرد و دکتر بعلبکی همچنان بهطور مستمر با جنگجویان هیئت در ارتباط است.»
دکتر بعلبکی در ادامه توضیح داد: "همانطور که قبلاً گفتم، انکار نمیکنم که پس از ورود انقلابیون به منطقه در چند هفته پیش، تعدیهای فردی و غیرمسئولانهای، بهویژه علیه مؤسسات ایرانی در منطقه السیده زینب و محافظان آنها، صورت گرفت. این موضوع قابل پیشبینی بود و این مشکلات با رهبری هیئت تحریر شام حل و فصل شد و این تعدیها پایان یافت."
وی در ادامه گفت: "از سوی دیگر، در خصوص وضعیت انسانی، با انتشار گزارشهایی مبنی بر خروج تعدادی از ساکنان شیعه محله سیده زینب و مهاجرت آنها به لبنان به دلیل ترس از انتقام حکومتی که پس از سقوط بشار اسد روی کار آمده، بیشتر آنها پس از اطمینان از جدیت تضمینها و عدم وقوع تعدی به کسی، به همراه خانوادههایشان بازگشتهاند."
هشدار درباره فتنهانگیزی
دکتر بعلبکی در پایان اظهار داشت: "تحریکات کنونی ساختگی است و هدف آن ایجاد فتنه میان طوایف و اقشار مختلف ملت سوریه است. با این حال، هیچکس در سوریه تمایلی به حمل سلاح ندارد. فرهنگ حمل سلاح در میان ما وجود ندارد و انسجام ملی در وجدان ما ریشه دوانده است. ما طایفهگرا نیستیم و به این تحریکات سطحی توجهی نداریم. ما به همکاری مثبت و دوستانه با حکومت جدید، که همواره به دنبال آزادی و صلح است، چشم دوختهایم، همانطور که رهبران آن همیشه اعلام کردهاند."
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7