فعالیت کشتی های جاسوسی ایران فراتر از دریای سرخ است :ماریتایم - بلومبرگ - وال استریت
دو کشتی تحت تحریم وزارت خزانه داری آمریکا کانون توجه جامعه دریایی علاقه مند به فعالیت کشتی های جاسوسی ایران بوده است. اما اینها تنها کشتیهای ایرانی نیستند که در فعالیتهای اطلاعاتی در حملات به کشتیهای تجاری مشارکت دارند.ابتدا MV Saviz، و سپس MV بهشاد، از اواخر سال 2016 تا ژانویه 2024 در نزدیکی بانک داهلاک، درست در داخل آب های سرزمینی اریتره در دریای سرخ، موقعیت ثابت را حفظ کردند. هر دو کشتی تحت کنترل گروه خطوط کشتیرانی دولتی جمهوری اسلامی ایران (IRISL) هستند . اما الگوهای غیرمعمول فعالیت آنها، گزارش در مطبوعات اسرائیل و حضور مشاهده شده پرسنل یونیفرم پوش در کشتی، به شدت حاکی از آن بود که این شناورها توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران (نسدا) اداره می شدند.
این نام گذاری زمانی که ساویز در 6 آوریل 2021 توسط مین های چسبنده آسیب دید، به طور مؤثر تأیید شد، حمله ای که پس از آن توسط اسرائیل مسئولیت آن پذیرفته شد. ساویز با وجود مشکلات به بندرعباس بازگشت و در ایستگاه با کشتی خواهرش بهشاد جایگزین شد. بهشاد نیز در ژانویه 2024 مجبور شد از این موقعیت خارج شود و به جای آن در خلیج عدن مستقر شد. به گفته یک مقام آمریکایی در گفتگو با ABC News، ایالات متحده متعاقباً یک حمله سایبری علیه بهشاد انجام داد که پست خود را در جیبوتی رها کرد و در آوریل 2024 به بندرعباس بازگشت.
هر دو ساویز و بهشاد در جمعآوری اطلاعات و انتقال آن به متحد حوثی ایران، در حمایت از حملات حوثی علیه کشتیهای تجاری، نقشی تاثیرگذار ایفا نموده اند. هر دو کشتی مجهز به رادارهای دریانوردی استاندارد هستند
**
وال استریت ژورنال: کشتی جاسوسی ایران به حملات حوثیها در دریای سرخ کمک میکند
وال استریت ژورنال به نقل از منابع و مقامهای امنیتی گزارش داد که کشتی جاسوسی ایران به حملات مستقیم شبهنظامیان حوثی یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ کمک میکند و فشارها بر اسرائیل و آمریکا برای اقدام علیه این شبهنظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی افزایش یافته است.
مقامات امنیتی غربی و منطقهای به این روزنامه آمریکایی گفتند که نیروهای شبهنظامی ایران در روزهای اخیر اطلاعات جمعآوریشده توسط یک کشتی تجسسی خود را در اختیار حوثیهای یمن قرار دادهاند تا این شبهنظامیان از آنها برای هدایت پهپادها و موشکهای خود به منظور هدف قرار دادن کشتیهای تجاری عبوری از دریای سرخ و تنگه بابالمندب استفاده کنند.
در اوایل هفته جاری، پنتاگون از طرح خود برای تشکیل ائتلاف دریایی چندملیتی برای محافظت از کشتیهای تجاری در دریای سرخ پردهبرداری کرد.
در همین مدت، بسیاری از بزرگترین خطوط کشتیرانی جهان، تولیدکنندگان نفت و دیگر صاحبان محمولهها، تصمیم گرفتند که مسیر کشتیهایشان را از منطقه دور کنند و این امر باعث افزایش قیمت نفت و نرخ بیمه شده است.
وال استریت ژورنال به نقل از منابعاش نوشته بسیاری از کشتیهایی که در این تنگه حرکت میکنند، رادیوهای خود را خاموش کردهاند تا از ردیابی آنلاین جلوگیری کنند، اما یک کشتی ایرانی مستقر در دریای سرخ به پهپادها و موشکهای حوثیها این امکان را میدهد تا کشتیها را با دقت هدف قرار دهند.
نمایندگی رژیم ایران در سازمان ملل متحد به درخواست این روزنامه برای اظهارنظر در این زمینه پاسخ نداده است.
سخنگوی حوثیها به وال استریت ژورنال گفت که این گروه نیازی به تکیه بر ایران برای کمک به حملات خود ندارد.
او افزود: «عجیب است که همه چیز را به ایران نسبت دهیم که گویی قویترین قدرت جهان است. ما امکانات اطلاعاتی داریم که در طول سالهای تجاوز به ما، خود را ثابت کردهاند.»
وال استریت ژورنال نوشت که دخالت مستقیم عوامل ایرانی در حملات حوثیها، خطرات را برای اسرائیل و ایالات متحده که خواهان مهار نقش تهران در منطقهاند افزایش میدهد و خطر ایجاد جبهه جدیدی در درگیری بین اسرائیل و دشمنانش در منطقه به همراه دارد.
تاکنون ایالات متحده در تلاش بوده است تا از تشدید تنشها و گسترش جنگ کنونی اسرائیل و حماس به دیگر نقاط منطقه جلوگیری کند.
یک مقام امنیتی غربی که نامش فاش نشده، به این روزنامه گفت: «حوثیها فناوری راداری برای هدف قرار دادن کشتیها را ندارند. آنها به کمک ایران نیاز دارند. بدون این کمک، موشکها فقط در آب میافتند.»
شورای امنیت ملی کاخ سفید هنوز به این گزارش وال استریت ژورنال واکنشی نشان نداده است.
هفته گذشته حوثی ها با یک موشک کروز ضدکشتی به یک کشتی باری نروژی حمله کردند.
این کشتی آتش گرفت و پس از آسیب دیدگی مجبور به حرکت به سمت بندر شد. گزارش شد که هیچ یک از خدمه این کشتی در این حمله آسیب ندیدند.
ایالات متحده پیشتر گفته که ایران حملات حوثیها به کشتیها را ممکن میسازد، اما مشخص نکرد که جمهوری اسلامی چگونه این امکان را فراهم میکند.
ایران سالهاست که به شبهنظامیان حوثی یمن در نبرد علیه دولت این کشور که مورد پذیر سازمان ملل متحد و حمایت عربستان سعودی است، کمک میکند.
وال استریت ژورنال نوشت در حالی که حوثیها گفتهاند این حملات در واکنش به جنگ اسرائیل و حماس در غزه است، اما کشتیهایی که مورد حمله آنان قرار گرفتهاند ارتباط کمی با اسرائیل دارند یا در برخی موارد هیچ ارتباطی با اسرائیل ندارند.
مقامهای آمریکایی و دیگر مقامهای دولتی گفتند واشینگتن از اسرائیل خواسته ارتش آمریکا به جای اسرائیل به حملات حوثیها پاسخ دهد تا از اقدامی که میتواند درگیری اسرائیل با حماس و شبهنظامیان حزب الله تحت حمایت ایران را گسترش دهد، جلوگیری شود.
یک مقام ارشد اسرائیلی به وال استریت ژورنال گفت که حمایت اطلاعاتی کشتی ایران از حوثیها نشان میدهد که غرب باید تهران را برای توقف کمکهایش به حوثیها تحت فشار بگذارد.
این مقام اسرائیلی افزود: «ایران به آنها سلاح میدهد و ایران میتواند جلوی آنها را بگیرد. ما باید برای اعمال فشار بر ایران تلاش کنیم، سپس حملات حوثیها متوقف خواهند شد.»
مقامهای غربی به وال استریت ژورنال گفتند که دو سال پیش، مینهای اسرائیلی به یک کشتی جاسوسی ایرانی مستقر در دریای سرخ آسیب رساند و کشتی کنونی جایگزین آن کشتی شد.
بندر ایلات در جنوب اسرائیل همچنین هدف حملات موشکی حوثیها قرار گرفته، هرچند که این موشکها توسط پدافند ایالات متحده رهگیری شده است.
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز جمعه هشدار داد که کشورش میتواند در برابر تهدیدات حوثیهای یمن اقدام کند.
او که در یک کشتی جنگی در حال حرکت در نزدیکی بندر ایلات صحبت میکرد، گفت: «اگر آنها به حملات علیه ما ادامه دهند، سعی کنند با موشک یا ابزارهای دیگر به ایلات حمله کنند، ما میدانیم چه باید بکنیم.»
وزیر دفاع اسرائیل تاکید کرد: «ما در حال آماده شدن هستیم. نیروهای اینجا برای هر ماموریت و هر فرمانی آماده هستند.»
ایران در پیامهایی که از طریق سوئیس و علنی به ایالات متحده ارسال کرده، گفته است که کنترلی بر اقدامات حوثیها و سایر نیروهای شبهنظامی تحت حمایت خود در خاورمیانه ندارد.
مقامات امنیتی غربی پیشتر گفتهاند که کمکهای ایران به حوثیها توسط نیروی قدس، شاخهای از سپاه پاسداران نظارت میشود.
آمریکا پانزده میلیون دلار جایزه برای فرمانده سپاه قدس یمن، عبدالرضا شهلایی، به دلیل نقش در تامین سلاح و مواد منفجره برای گروههای شیعه عراقی و طراحی یک حمله در عراق که منجر به کشته شدن پنج سرباز آمریکایی و زخمی شدن سه تن دیگر شد، تعیین کرده است.
**
بلومبرگ : کشتی ایرانی «بهشاد» که مشکوک به جاسوسی برای حوثیها در دریای سرخ است، از بیم تهدید و حمله تلافیجویانه اسرائیل، مکان استقرار خود را ترک کرده و در حال بازگشت به خانه است.
بر اساس دادههای ردیابی گردآوری شده توسط بلومبرگ، «بهشاد» که ایران آن را یک کشتی «اطلاعاتی و لجستیکی» مینامد، در روز ۴ آوریل (۱۶ فروردین) موقعیت خود را در نزدیکی سواحل یمن ترک و سپس پخش سامانه شناسایی خود را خاموش کرد تا اینکه در اوایل روز پنجشنبه ۱۸ آوریل (۳۰ فروردین) دوباره در نزدیکی تنگه هرمز ظاهر شد. این نشان میدهد که «بهشاد« اواخر پنجشنبه به بندرعباس میرسد.
به نوشته بلومبرگ، «بهشاد» یکی از منافع مهم ایران در منطقه دریای سرخ است.
این کشتی که ماموریت رسمی آن مبارزه با دزدی دریایی است، در اوایل سال جاری به دلیل نقش ادعایی آن در حمایت اطلاعاتی از عملیات حوثیها و کمک به آنها برای هدف قرار دادن کشتیهای تجاری در منطقه، مورد حمله سایبری آمریکا قرار گرفت.
**
العربیه :کشتی جاسوسی ایران اطلاعاتی را درباره کشتیهایی که از دریای سرخ عبور میکنند تهیه میکند
العربیه روز سهشنبه ۷ فروردین بهنقل از دریاسالار آمریکایی نوشت: کشتی جاسوسی رژیم ایران اطلاعاتی را درباره کشتیهایی که از دریای سرخ عبور میکنند تهیه میکند.
یک مقام ارشد نظامی آمریکا از روی عرشه ناو یو.اس.اس دوایت دی. آیزنهاور، گفت: رژیم ایران، [بهعنوان] تأمین کننده اصلی تسلیحات حوثیهای یمن، اطلاعاتی درباره کشتیهای در حال عبور از دریای سرخ ارائه کرده است.
یکی دیگر از مقامات در ناو هواپیمابر دوایت دی. آیزنهاور در دریای سرخ گفت: واشنگتن از زمانی که این گروه برای اولین بار به کشتیهای آمریکایی حمله کرد، عملیاتهای معمولی را علیه تواناییهای حوثیها انجام داده است.
بر اساس اظهارات دریادار مارک میگوئز (Marc Miguez): این کشتی ایرانی ام وی بهشاد (MV Behshad) نام دارد و در خلیج عدن است.
میگوئز که فرمانده گروه ضربتی ناو آیزنهاور است، گفت: «ما ارزیابی میکنیم که آن کشتی… نوعی اخبار اطلاعاتی درباره کشتیهای دریایی ارائه کرده است.
میگوئز در پاسخ به این سؤال که آیا و چه زمانی کشتی ایرانی به هدف قانونی آمریکا تبدیل میشود، گفت: «من وارد جزئیات این موضوع نمیشوم».
گزارشها حاکی از آن است که ایالات متحده حملات سایبری علیه اهداف ایرانی انجام داده است، اما مقامات رسمی گزارش حمله سایبری ماه فوریه به بهشاد را بهطور علنی به عهده نگرفتهاند.
اما آنها بارها از ارسال سلاح از ایران به حوثیهای یمن جلوگیری کردهاند. ارتش آمریکا آخرین بار در ۲۸ ژانویه زمانی که سلاحهای پیشرفته متعارف و سایر کمکهای مرگبار را که منشأ آن از ایران و به مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن میخواند، توقیف کرد، این ممنوعیت را اعلام کرد.
در طی یک ممنوعیت جداگانه، دو ملوان نیروی دریایی ایالات متحده ناپدید شدند و سپس اعلام شد که در پی عملیاتی برای توقیف تسلیحات ساخت ایران به مقصد حوثیها، کشته شدند.
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7