۱۴۰۳ دی ۲۳, یکشنبه

الحره : آیا السودانی در سفر به ایران وملاقات با مقامات رژیم با "دیوار مخالفت ایران" برخورد کرد؟



            الحره : آیا السودانی در سفر به ایران وملاقات با مقامات رژیم  با "دیوار مخالفت ایران" برخورد کرد؟

سفر سریع محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، به ایران در زمانی انجام شد که بحث‌ها درباره نقش گروه‌های مسلح وابسته به تهران در عراق و اهمیت کاهش نفوذ آن‌ها در کشور بالا گرفته است.این سفر در شرایط حساسی در منطقه و جهان انجام شد، از سقوط نظام بشار اسد، مهم‌ترین متحد ایران، تا نزدیک شدن دونالد ترامپ به تصدی ریاست‌جمهوری ایالات متحده، شخصی که به مواضع سختگیرانه‌اش علیه ایران و متحدانش شهرت دارد.

السودانی در روز چهارشنبه، طی سفر خود به تهران، با مقامات بلندپایه ایرانی، از جمله رهبر عالی ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای، و رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکچیان، دیدار کرد.

احسان الشمری، رئیس مرکز تفکر سیاسی، می‌گوید که "موضوع اصلی این دیدار مسئله خلع سلاح گروه‌های مسلح خارج از چارچوب دولت بود."

الشمری به وب‌سایت "الحرة" گفت که السودانی تلاش داشت پیش از وقوع رویدادهای بزرگ، از جمله روی کار آمدن ترامپ، اقدامات پیشگیرانه انجام دهد و پیامی به واشنگتن ارسال کند که توانایی تصمیم‌گیری در زمینه خلع سلاح گروه‌های مسلح را دارد.

پس از دیدار با السودانی، خامنه‌ای اظهار داشت که حضور نیروهای آمریکایی در عراق "غیرقانونی" است و با منافع مردم و دولت عراق تضاد دارد.

خامنه‌ای همچنین از قول السودانی گفت: "حشد الشعبی یک عنصر کلیدی در قدرت عراق است و باید تلاش بیشتری برای حفظ و تقویت آن انجام شود."

حشد الشعبی، ائتلافی از گروه‌های مسلح وابسته به ایران، چندین سال است که در نیروهای رسمی عراق ادغام شده است.

الشمری معتقد است که نتایج سفر السودانی به تهران بسیار ناامیدکننده بود و نشان داد که عراق تحت "سرپرستی" ایران قرار دارد.

او توضیح داد که السودانی نتوانست هیچ "پیشرفتی در دیوار مخالفت ایران" در خصوص حمایت از گروه‌های مسلح در عراق به دست آورد.

پس از سقوط نظام اسد در 8 دسامبر گذشته، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، سفری کوتاه و غیرعلنی به عراق داشت و در آنجا با السودانی دیدار کرد.

به گفته یک مقام آمریکایی، بلینکن به السودانی اعلام کرد که ایران در ضعیف‌ترین حالت خود در سال‌های اخیر قرار دارد و عراق فرصتی برای کاهش نفوذ تهران در این کشور دارد.

این مقام به خبرگزاری فرانسه گفت که بلینکن به‌طور مشخص از السودانی خواست اقدامات جدی علیه گروه‌های مسلح شیعه عراقی مورد حمایت ایران انجام دهد.

در گزارشی که روز چهارشنبه منتشر شد، مؤسسه دفاع از دموکراسی‌ها که در واشنگتن مستقر است، از دولت ترامپ خواست اقدامات قاطع‌تری علیه ایران و متحدانش در عراق اتخاذ کند.

در این گزارش، پژوهشگر احمد شعراوی اظهار داشت که دولت آینده آمریکا باید فشارها بر دولت عراق را برای قطع روابط با گروه‌های مسلح و خلع سلاح آن‌ها افزایش دهد.

الشمری معتقد است که نتایج سفر السودانی به تهران به نفع دولت عراق و روابط آینده آن با دولت ترامپ نخواهد بود.

او افزود که دولت ترامپ دولت عراق، که توسط چارچوب هماهنگی شیعه شکل گرفته است، را "ناتوان از ارائه رویکردی جدید به واشنگتن" خواهد دید.

الشمری در پایان گفت که این وضعیت پیامدهای منفی برای عراق در آینده خواهد داشت و ممکن است ترامپ در آینده میان بغداد و تهران یا میان گروه‌های مسلح و سپاه قدس تفاوتی قائل نشود.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7