۱۳۹۶ تیر ۱۵, پنجشنبه

نیروی اعتراض در ماه ژوئن ۲۰۱۷












نیروی اعتراض در ماه ژوئن ۲۰۱۷


بعد از انتخابات ریاست جمهوری ولایت فقیه و شکست خامنه‌ای در بیرون آوردن کاندیدای مورد نظر خودش یعنی رئیسی، از صندوق، بحران در بالای حکومت افزایش یافت. جنگ قدرت جناح‌های حکومت ولایت فقیه در پسا انتخابات! شامل موضوعات مختلفی می‌شود. جنگ بر سر سند ۲۰۳۰ یونسکو، جنگ بر سر سپاه، جنگ بر سر تحریمهای جدید کنگره آمریکا، جنگ بر سر برنامه موشکی و...

پژواک این جنگ در بالای حکومت ناشی از عدم توانایی کلیت نظام ولایت فقیه در کنترل کشور و اداره آن از نظر اقتصادی است؛ ناشی از نارضایتی عمومی در جامعه که منتج به افزایش و گسترش اعتراضات مردمی شده است.
در ماه ژوئن نظام ولایت فقیه تلاش کرد از دو اتفاق برای سرکوب اعتراضات و خاموش کردن صدای مردم استفاده کند، اول «ریختن خون بی گناهان در تهران» توسط داعش، و دیگری موشک پرانی به سوریه؛ چند روزی این دو اتفاق نان و آب سرکوب تولید کرد اما فضای انفجاری جامعه این دستاویزها را هم نخ نما کرده است.
براساس آمار و اخبار علنی ثبت شده، در ماه ژوئن۲۰۱۷ تعداد ۴۸۰ مورد حرکت اعتراضی شكل گرفته است که به نسبت ماه می ۳۹ مورد افزایش داشته است. آمار حركتهای اعتراضی اقشار در ماه ژوئن به ترتیب از این قرار بوده است:
۱۵۸مورد کارگران، ۲۰مورد زندانیان، ۱۷مورد دانشجویان، ۱۰مورد اعتصاب غذا زندانیان، ۹مورد معلمان، ۲۶۶مورد سایر اقشار
اعتراضات كارگری
در این ماه ۱۵۸حركت اعتراضی در ۴۵شهر، شهرك و شهر صنعتی شكل گرفت.
علت شكل گیری اعتراضات کارگری، عدم دریافت حقوق معوقه از چند ماه تا یکسال، عدم دریافت عیدی سال۹۴ و ۹۶، اخراج از کار، عدم بکارگیری کارگران بومی، عدم دریافت سهم ۴درصدی کارفرما به سازمان تأمین اجتماعی، بلاتکلیفی شغلی، عدم تبدیل قراردادی به رسمی، عدم طرح طبقه بندی مشاغل بوده است.
در ماه ژوئن تجمعات کارگری دنباله دار هم صورت گرفت. از جمله می‌توان به تجمعات کارکنان شبکه کابل هوایی و زمینی مخابرات که از مشهد شروع و به سایر استانها گسترش یافت، تجمع کارگران بازنشسته شرکت نیشکر هفت تپه و کارگران اخراج شده کارخانه صبا فولاد زاگرس اشاره کرد.
اعتراضات فرهنگیان
در این ماه جمعا ۹ حرکت اعتراضی فرهنگیان در ۳ شهر شکل گرفت. اعتراضات فرهنگیان در ژوئن، کمتر از ماه می بوده است. اعتراضات فرهنگیان پیرامون عدم جذب در ساختار آموزش و پروش، بلاتکلیفی شغلی و ناتمام بودن پروژه تعاونی مسکن و عدم دریافت مطالبات معوقه بوده است.
همچنین فرهنگیان اطلاعیه ای در رابطه با آخرین وضعیت اسماعیل عبدی در زمانی که در اعتصاب غذا بود و بیانیه ای حول توهین‌های بی اساس نوبخت سخنگوی دولت! روحانی به معلمان، صادر کردند.
اعتراضات دانشجویان
در این ماه ۱۷حرکت اعتراضی دانشجویی شکل گرفت. این اعتراضات در ۱۰شهر صورت گرفت. اعتراضات در این ماه ۷ مورد بیشتر از ماه گذشته میلادی بود. اعتراضات دانشجویی پیرامون وضعیت نامناسب غذای دانشگاه، وضعیت نامناسب خوابگاهها، اعمال قانون سنوات، وام ویژه دکتری و مسائل استخدامی و برگزاری آزمون استخدامی وزات نفت بود.
اعتراضات سایر اقشار
طی ماه ژوئن جمعا ۲۶۶حرکت اعتراضی توسط سایر اقشار در سراسر کشور شکل گرفت. این اعتراضات در ۱۰۵شهر، روستا و منطقه صورت گرفت. آمار اعتراضات این ماه، نسبت به ماه گذشته ۵۲ مورد بیشتر بوده است. گستردگی اعتراضات این ماه بدلیل اعتراضات مالباختگان غارت شده توسط موسسات مالی مختلف از جمله کاسپین، آرمان، ثامن الحجج و ... بوده است.
اعتراضات زندانیان سیاسی
در این ماه ۲۰ اعتراض توسط زندانیان شکل گرفت. این اعتراضات به این قرار است:
بیانیه حمایت از گردهمایی بزرگ ایرانیان در پاریس توسط علی معزی، ابوالقاسم فولادوند، شاهین ذوقی تبار، مهدی فراحی شاندیز، ارژنگ داوودی، ابراهیم فیروزی، زندانیان سیاسی زندان مرکزی زاهدان، و بیانیه جمعی زندانیان اوین و گوهردشت
نامه رسول حردانی مبنی بر اینکه اگر به خواسته های وی پاسخ داده نشود، لبان خود را خواهد دوخت.
نامه رضا اکبری منفرد، حمید بابایی، خالد حردانی، مهدی فراحی شاندیز،‌ محسن صادقی، شاهین ذوقی تبار، ابراهیم فیروزی، امیر قاضیان، ابوالقاسم فولادوند، سعید ماسوری، ایرج حاتمی، احمد کریمی، جابر عابدینی، پیروز منصوری، فرید آزموده به عاصمه جهانگیر که در آن نسبت به وضعیت جانی و درمانی تک تک فعالین سیاسی و حقوق بشری و زندانیان سیاسی هشدار داده و مسئولیت هر اتفاقی را متوجه خامنه ای دانسته اند.
نامه زندانیان سیاسی در زندانهای اوین، گوهردشت، فشافویه تهران بزرگ، زاهدان و اهواز به سازمان عفو بین الملل، شورای حقوق بشر و همه نهادهای حقوق بشری نسبت به جو زندانها، بعد از حادثه تروریستی در تهران.
نامه علی پژگل و نور احمد حسن زهی ۲ زندانی سیاسی که به زندان مرکزی اردبیل تبعید شده اند تحت عنوان «جامعه اهل سنت ایران را دریابید» خطاب به نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی که در آن از تبعیضهای مذهبی علیه شهروندان اهل تسنن ایران و نقض حقوق شهروندی آنها گفته اند.
نامه خالد حردانی به رئیس زندان گوهردشت که در آن اعلام کرده است در اعتراض به وضعیتش در زندان و فشارهایی که به وی وارد می‌شود،‌ اعتصاب غذای نامحدود می‌کند.
نامه آتنا دائمی درخصوص حوادث تروریستی تهران و برخورد «مظلوم نمایانه» نظام از این حوادث و بررسی وضعیت جامعه و زندانها.
نامه واحد خلوصی، حمید بابایی، سعید ماسوری، ابوالقاسم فولادوند، زانیار مرادی، شاهین ذوقی تبار، رضا اکبری منفرد و حسن صادقی زندانیان سیاسی زندان گوهردشت به عاصمه جهانگیر مسئول حقوق بشر ایران در سازمان ملل و اعتراض نسبت به اقدامات ضدانسانی برای بازرسی بدنی زندانیان و خانواده‌های آنان.
هشدار جمعی از زندانیان سیاسی سالن۱۲ زندان گوهردشت درخصوص وضعیت خالد و رسول حردانی که در اعتصاب غذا هستند.
نامه احمد ایرانی زندانی زندان دیزل آباد کرمانشاه که در اعتراض به وضعیت زندان و فشارهای وارده اعتصاب کرده و چشمها و لب‌های خود را دوخت.
هشدار جمعی از زندانیان زندان گوهردشت درخصوص وضعیت خالد حردانی که در اعتصاب غذا است.
اعتصاب غذای زندانیان سیاسی
۲۵مورد اعتصاب غذا توسط زندانیان سیاسی در ماه ژوئن شکل گرفت و یا ادامه یافت.
این موارد شامل:
اعتراض خالد حردانی به ادامه نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر در زندانها و ادامه شکنجه ها و پرونده‌سازیها و اعدام های گسترده و مستمر غیرانسانی و همچنین در حمایت از زندانی سیاسی در حال اعتصاب غذا رسول حردانی.
اعتراض سیامک میرزایی به کارشکنی‌های مکرر صورت گرفته در روند رسیدگی به پرونده خود تا زمان تخفیف و تعدیل در قرار وثیقه صادره و تکمیل نواقص پرونده جهت برگزاری دادگاه! تجدید نظر.
اعتراض نیما کشوری، سعید نقدی،‌ سبحان جعفری تاش، جواد جمشیدی، سید مجتبی باقری، علی احمد نیا به دستگیری و بلاتکلیفی.
اعتراض حبیب ساسانیان به بلاتکلیفی یکساله در زندان.
اعتراض احمد ایرانی به وضعیت زندان و فشارهای وارده. این زندانی اعتصاب کرده و چشمها و لب خود را دوخت