انتخابات دوازدهمین دوره مجلس انتصابی حکومت آخوندی با اعلام نتایج نهایی، به پایان رسید. این دوره از انتخابات، با انشقاق در جریان باصطلاح اصولگرا و ظهور لیستهای متعدد، پیچیدگیهای خاص خود را داشت. این نوشتار، به بررسی تیپولوژی مجلس دوازدهم، با تمرکز بر ترکیب جناحی، میزان مشارکت و پیامدهای آن پرداخته شده است. روزنامه حکومتی فرهیختگان وضعیت ترکیب مجلس دوازدهم حکومت آخوندی را در تاریخ ۲۳اردیبهشت ماه مورد بررسی قرار داده است. این روزنامه حکومتی مقالهای تحت عنوان تیپولوژی مجلس دوازدهم را درج کرده است که مورد نقد و بررسی و تحلیل قرار میگیرد.
ترکیب جناحها و باندها و دستجات حکومتی در مجلس خامنهای
لازم به یادآوری است که همه باندها و دستجات حکومتی اختلاف ماهوی ندارند. مردم ایران هیچ تفاوتی بین این جناح و آن جناح قائل نیستند. همه آنها سر و ته یک کرباس هستند. چون ماهیت و اندیشه غالب بر افکار همه آنها منبعث از اندیشه ولایت فقیه است که متعلق به این دوران نبوده و بر سرکوب و اختناق استوار است. نام گذاری و دسته بندی در حکومت ولایت فقیه مربوط به امروز نیست.
از همان زمانی که خمینی انقلاب مردم ایران را به سرقت برد، باندهای حکومتی هم تشکیل شدند. دعوای باندها بر سرمنافع مردم نیست بلکه برای سهم خواهی بیشتر است که بتوانند از این خوان نعمت بادآورده منافع کلان تری را به جیب بزنند. آنها تنها دردی که ندارند، درد مردم است. طرح باندها و دستجات حکومتی صرفا برای نشان دادن چند دستگی حکومت است که خامنهای نتوانست مجلس انقباضی خود را تشکیل دهد.
رسانه حکومتی فرهیختگان به تشریح باندها و دستجات حکومتی میپردازند که برای تشکیل مجلس دوازدهم خامنهای به جمع مجلس نشینان قبلی خواهند پیوست. چون بخشی از نمایندگان قبلی همچنان بر کرسی نمایندگی کلیپس شدهاند. این باندها عبارتند از: شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا): شانا با ۵۸ کرسی، بیشترین تعداد نمایندگان را در مجلس دوازدهم به خود اختصاص داده است. این امر نشاندهنده قدرت نسبی جبهه متحد اصولگرا در این دوره از انتخابات است.
تقسیم کرسیهای مجلس
اصلاحطلبان قلابی: اصلاحطلبان قلابی یا جناح مغلوب و ورشکسته که ریزشیهای حکومت و یا شکنجهگران سابق هستند را شامل میشود. آنها با ۴۰کرسی، دومین جناح قدرتمند در مجلس دوازدهم هستند. با وجود کاهش تعداد کرسیها نسبت به دوره قبل، آنها همچنان به عنوان یک نیروی سیاسی با نفوذ در مجلس باقی خواهند ماند. ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (امنا): امنا با ۱۶کرسی، در جایگاه سوم قرار دارد. این ائتلاف متشکل از گروههای مختلف اصولگرا است که در برخی حوزهها با شانا همپیمان بودند.
جبهه موسوم به “صبح ایران: این جبهه با ۱۱کرسی، در رده چهارم قرار دارد. صبح ایران متشکل از گروههای اصولگرای میانهرو است که در برخی حوزهها با اصلاحطلبان نیز همصدایی داشتند. شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی: این شورا با ۴ کرسی، کمترین تعداد نمایندگان را در میان جناحهای اصلی دارد. این جناح بندی ها توسط رسانه حکومتی فرهیختگان مورد بررسی قرار گرفته است.
میزان مشارکت مردم در انتخابات نمایشی و قلابی حکومت
بنا به نوشته روزنامه حکومتی فرهیختگان «در دور دوم انتخابات، شاهد کاهش قابل توجهی در میزان مشارکت بودیم. این امر در مقایسه با دور دوم انتخابات مجلس نهم، ۲۰۰درصد کاهش را نشان میدهد». عوامل متعددی در کاهش مشارکت نقش داشتند. در این رابطه فرهیختگان حکومتی مینویسد: «بداخلاقیها و افشاگریهای متعدد در فضای انتخاباتی، اعتماد عمومی را نسبت به فرایند انتخابات خدشهدار کرد.
عدم ارائه برنامه و ایده روشن از سوی برخی جریانات سیاسی، انگیزه مشارکت را در بین مردم کاهش داد. اما اصل قضیه مشکلات معیشتی و نارضایتی عمومی از عملکرد دولت رئیسی، رغبت به مشارکت در انتخابات را کم کرد».
چالش های جدید در مقابل مجلس خامنه ای
با یک بررسی جامع میتوان سرنوشت این مجلس دست چین را به خوبی روشن کرد. با وجود اکثریت نسبی اصولگرایان که نماینده خط مشخص خامنهای هستند اما مجلس دوازدهم حکومت از انسجام لازم برخوردار نیست. تعدد لیستها و اختلافات درونجناحی، چالشهای پیش روی مجلس را افزایش میدهد.
از طرفی کاهش مشارکت و نارضایتی از روند انتخابات قلابی و نمایشی، بیاعتمادی عمومی نسبت به نظام سیاسی را دامن زده است.
علت اصلی این بیاعتمادی بیرابطه با سرکوب قیام شهریور ۱۴۰۱نیست. بعد از اینکه این قیام توسط نیروهای سرکوبگر خامنهای به کشتار بیرحمانه کشید، دیگر مردم اساسا از تغییر در حکومت ولایت فقیه دلسرد شدند. آنچه امروز در جامعه ایران برجسته است خواسته تغییر و سرنگونی حکومت ولایت فقیه است که چهار دهه با ستم و سرکوب بر مردم حکروایی کرده است. مردم دیگر تحمل زندگی در شرایط سخت را ندارند. بخصوص که از مشکلات معیشتی بیکاری گرانی و تورم بشدت رنج میبرند.
در این شرایط حتی دست زدن به رفرم و تغییر رویکردها جریانات حکومتی هم تاثیری در اراده مردم ندارد. به این دلیل که هنوز درخیابانهای شهرهای ایران بوی خون جوانان قیام را میتوان حس کرد. قطرات خون چکیده از پیکر جوانان هم اکنون همچون دریایی خروشان هیچ لحظهای آرام و قرار ندارد.
زنگ خطر برای حکومت خامنه ای
آنچه که در این نمایش انتخابات قابل مشاهده است این است که این مجلس هم ، با چالشها و تناقضات متعددی همراه خواهد بود. کاهش مشارکت، انشقاق در جناح ها و باند های حکومتی و بیاعتمادی عمومی مردم نسبت به حکومت و طیف گسترده مخالفت نسبت به حکومت سرکوبگر آخوندی، زنگ خطری برای حکومت است که هیچ اقدامی نمی تواند مانع از نجات حکومت از مهلکه سرنگونی است که گرفتار آن شده است. تعویض مهره ها در بازی شطرنج مجلس فرصت و زمان برای خامنه ای ایجاد نخواهد کرد.
بلکه بر شدت فروپاشی و سرنگونی می افزاید بخصوص که این حکومت نیروهای سازماندهی شده برای قیام توده ها را هم در دل جامعه تشکیل داده است. آنها که اراده کرده اند طلم اختناق حکومت را بشکنند و مرگ ستمگران را به مردم نوید می دهند
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7