جغرافیای سیاسی خاورمیانه قبل از ورود به سال ۲۰۲۵ آبستن تحولات مهمی است که توجه همه را به خود جلب کرده است. رژیم مذهبی حاکم بر ایران که نزدیک به ۴۵سال است مردم این سرزمین کهن را به زنجیر کشیده، علاوه بر گسترش تروریسم در اروپا، امریکا و خاورمیانه، در تلاش مخفیانه برای تولید بمب اتمی است! در جنگ اوکراین و خاورمیانه نیز نقش غیرقابل انکار دارد. آیا فعالیتهای مخرب رژیم ایران نشان از دوران پایانی رژیم ولایت فقیه دارد؟ یا دولتهای مماشاتگر غرب دست از مماشات با این رژیم وحشی برمیدارند؟ آیا جنگ در خاورمیانه گسترش پیدا خواهد کرد یا به صلح خواهد انجامید؟ پیام انتخابات اخیر امریکا در این رابطه چیست؟ و در نهایت، راه حل واقعی چیست و چه باید کرد؟
اینها سوالاتی است که نهتنها نمیشود آنها را بیپاسخ گذاشت بلکه باید واقعبینانه به آنها پاسخ داد. سال ۲۰۲۴رو به پایان است. نزدیک به هفتاد کشور جهان از انتخابات دورهیی خود عبور کردهاند. در ایران نیز نمایش انتخابات برگزار گردید و پزشکیان توسط علی خامنهای بر کرسی ریاست حکومت نشست. اما در چندماهی که از ریاست وی میگذرد، نزدیک به چهارصد نفر از مخالفان اعدام شدهاند! گرانی، فقر و بیکاری در ایران بیداد میکند. بخش اعظم بودجه کشور به نیروها و پروژههای نظامی اختصاص یافته است. اینها همزمان است با استمرار جنگ در اوکراین و بهویژه در خاورمیانه!
انتخابات امریکا و تروریسم رژیم ولی فقیه!
امسال برگزاری انتخابات امریکا بهطور خاص برای ایرانیان، از اهمیت بسیار برخوردار بوده است. بهرغم موانع بسیار رسانهای، حقوقی، قضایی، بر سر راه کاندید حزب جمهوریخواهان در امریکا (دونالد ترامپ)، و همچنین اقدام تروریستی رژیم حاکم بر ایران برای ترور وی، ترامپ نهتنها بهطور معجزهآسایی، جان سالم بهدر برد، بلکه با تفاوتی چشمگیر، کاندید حزب دمکرات امریکا را شکست داد و بهعنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور امریکا توسط مردم این کشور انتخاب گردید.
دادگاه فدرال امریکا اعلام کرد که رژیم ایران در پشت ترور دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۴بوده است. وزارت دادگستری آمریکا درباره توطئه رژیم ایران برای ترور دونالد ترامپ اعلام کرد: «بازیگران کمی در جهان وجود دارند که به اندازه ایران، تهدیدی جدی برای امنیت ملی ایالات متحده باشند. یک عنصر رژیم ایران موظف شده بود تا شبکهیی از همدستان جنایتکار را برای پیشبرد توطئههای ترور، از جمله رئیسجمهور منتخب دونالد ترامپ را هدایت کند». نشریه آسوشیتدپرس نوشت: «اف بی آی طرح ترور ترامپ توسط نفر اجیر شده رژیم ایران را خنثی کرد».
دونالد ترامپ!
رژیم ایران از جمهوریخواهان و بهویژه دونالد ترامپ، دل ِ خوشی ندارد. ترامپ کسی بود که فرمان هلاکت دژخیم قاسم سلیمانی را به اجراء درآورد و از توافقنامه اتمی با رژیم ایران خارج گردید. این اقدامات نشانگر خط کار آینده جمهوریخواهان و بهویژه دونالد ترامپ است. بنابراین ولی فقیه حاکم بر ایران، اضافه بر روند رو به سقوط رژیمش، از روی کار آمدن دونالد ترامپ بهشدت نگران است. فراموش نکنیم که اطرافیان نزدیک ترامپ در کابینه قبلی، از جمله حامیان مقاومت ایران هستند که خود بر نگرانی خامنهای افزوده است! شخصیتهایی همچون، مایک پنس (معاون)، جان بولتن (مشاور)، مایک پمپئو (وزیر خارجه) رودی جولیانی (وکیل ترامپ) و …
سری به گذشته بزنیم. خامنهای در روز ۲۳خرداد سال ۹۸ در دیدار شینزو آبه نخستوزیر ژاپن گفته بود: «من هیچ پاسخی به پیام ترامپ ندارم و نخواهم داد. به شما یک مطالبی را می گویم اما به او هیچ پیامی نمیدهم. چون ترامپ را شایسته مبادله پیام هم نمیدانم». خامنهای با اشاره به سخنان نخستوزیر ژاپن مبنی بر اینکه آمریکا آماده مذاکرات صادقانه با ایران است، خطاب به آقای آبه گفته بود: «ما این حرف را اصلاً باور نمیکنیم. زیرا مذاکرات صادقانه از جانب شخصی همچون ترامپ صادر نمیشود». در این دیدار خامنهای همچنین گفته بود: «ما معتقدیم که از طریق مذاکره با آمریکا هیچ مشکل ما حل نخواهد شد. آمریکاییها بیشترین دشمنی را که میتوانستند با ما بکنند، کردند و دارند ادامه میدهند».
علائمی از آینده تحولات!
- رسانه تلگراف چاپ لندن نوشت: «انتخاب ترامپ رژیم آخوندها را در ایران مات کرده است. این انتخاب بدترین سناریوی ممکن برای خامنهای و شبهنظامیان وحشی او سپاه پاسداران است». تلگرام ادامه داد: «بازگشت ترامپ بدترین کابوس رژیم ایران و یک تهدید آشکار برای تداوم رژیم در تهران است. … ولیفقیه نتوانست بازگشت دشمن خود به کاخ سفید را تحمل کند. به همین دلیل بود که در سپتامبر دستور ترور ترامپ را صادر کرد».
- رسانه فاکس نیوز چاپ امریکا نوشت: «اکنون رژیم ایران باید خود را برای مقابله با مردی آماده کند، که سالها درصدد ترورش بوده است».
- تلویزیون سی.ان.ان گفت: «برایان هوک از ایران بهعنوان عامل اصلی بیثباتی در خاورمیانه یاد کرد».
بی تردید، انتخابات امریکا یک تحول بزرگ است و تاثیرات جدی بر وضعیت ایران خواهد داشت. زیرا که ایران کانون بحرانسازی در منطقه و حتی جهان است. کیفیت اثرگذاریِ پیروزی ترامپ در انتخابات بر تحولات منطقه، مشروط به برنامه و سیاست ترامپ و اولویتهای وی در برخورد با سیاست و اقتصاد داخلی آمریکا، جنگ روسیه و اوکراین، جنگ اسرائیل و غزه و لبنان و سمتوسوی استراتژیک این دو جنگ است. آنچه در آن تردید نیست، این واقعیت مسلم است که «دور دوم» ریاست جمهوری دونالد ترامپ با «دور اول» بسیار متفاوت خواهد بود. از اینرو خاورمیانه، بهطور خاص بهدلیل نقش آن در منافع سیاسی و اقتصادی آمریکا، شاهد تحولات مهم و احتمالاً «سرنوشتساز» خواهد بود.
سرنگونی رژیم ولایت فقیه!
در راس بحرانهایی که رژیم ایران با آن روبروست، بحران «سرنگونی» است. مردم ایران این رژیم را نمیخواهند و از آن متنفر هستند. همانگونه که از دیکتاتوری سلطنتی منفور بودند و آن را سرنگون کردند. ولی فقیه حاکم، از چنین خشمی نگران است و تمامی فعالیتها و تلاشهایش در دو سوی مرزها از این منظر است. جنگافروزی در خارج از مرزها و صدور تفکرات ارتجاعیاش به کشورهای دیگر، گسترش تروریسم و تلاش برای تولید بمب اتم نیز به همین منظور است.
اکنون همه این بحرانها و تحولات، زنگ پایانی این رژیم را به صدا درآورده و فصل برچیدن رژیم مذهبی حاکم بر ایران فرارسیده است. ولی فقیه حاکم بر ایران خوب میداند که سرنگونی رژیمش، نه توسط دولتهای خارجی، بلکه توسط مردم ایران در تقدیر است.
مواضع دونالد ترامپ در قبال ایران!
اگرچه در دور قبلی، ترامپ برجام را پاره کرد و از توافقنامه اتمی خارج شد، اگرچه فرمان به هلاکترساندن قاسم سلیمانی را صادر کرد و تاکنون به این عمل تاریخی افتخار کرده است، برایان هوک از مقامات دولت قبلی ترامپ گفت: «پرزیدنت ترامپ هیچ علاقهیی به تغییر رژیم ندارد و همانطور که در طول چهار سال بارها تکرار کرد، تصمیم در مورد آینده ایران با مردم خواهد بود. بنابراین، نخستین نتیجهگیری از روی کار آمدن وی میتواند این باشد که «ترامپ در اساس مخالف درگیری امریکا در جنگهای دوردست است». زیرا که حاضر به پرداخت هزینه انسانی و مادی برای چنین پروژهیی نیست. هوک گفت: «ترامپ میداند که عامل اصلی بیثباتی در خاورمیانه امروز رژیم ایران است» هوک در این مصاحبه گفت: «هدف دولت جدید ترامپ منزویکردن حکومت ایران خواهد بود». (سی.ان.ان ۱۷آبانماه ۱۴۰۳)
فراموش نکنیم که مقاومت ایران هم از آغاز گفته و بر این باور است که «سرنگونی دیکتاتوری در ایران کار مردم و مقاومت ایران است» و هرگز برای تغییر رژیم چشم به دولتهای خارجی نبسته و شعار مقاومت، «استقلال» و «کس نخارد» بوده و در عمل نیز اثباتگر آن بوده است.
سخن آخر!
وقتی این دو استراتژی را در کنار هم میگذاریم و اقدام به نتیجهگیری از آن میکنیم، بهرغم وجود اختلافات، اما همسو هستند. ابزار اصلی ترامپ در رابطه با رژیم مذهبی ایران، که حتی اقدام به ترور وی در خاک امریکا نموده است، احیای «فشار حداکثری» و احتمالا ضربه زدن به نیروهای نیابتی رژیم در خارج از مرزهای ایران است.
رژیم ولایت فقیه نیز از تمایل شدید ترامپ برای اجتناب از جنگ تمام عیار آگاه است. اما واقعیت این است که خامنهای بهخوبی میداند، مردم و مقاومت ایران، برای سرنگونکردن رژیمش در حالت آمادهباش هستند و گرچه شاید دیر و زود داشته باشد اما سوخت و سوز ندارد و حتمی است
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7سخن رو