۱۴۰۳ آبان ۲۰, یکشنبه

خبرگزاری وفا - بیستمین سالگرد شهادت رهبر سازمان آزادیبخش فلسطین یاسر عرفات


                خبرگزاری وفا - بیستمین سالگرد شهادت رهبر سازمان آزادیبخش فلسطین  یاسر عرفات

رام‌الله، 10 نوامبر 2024 (وفا) - فردا، برابر با 11 نوامبر، بیستمین سالگرد شهادت سمبل رئیس جمهور و رهبر یاسر عرفات (ابوعمار) است.این سالگرد شهادت ابوعمار در حالی فرا می‌رسد که جنگ نسل‌کشی رژیم اشغالگر بر علیه فرزندان ملت ما در نوار غزه از 7 اکتبر 2023 ادامه دارد و تا امروز حدود 43,600 شهید و 102,900 زخمی بر جای گذاشته است، که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند. هزاران شهید همچنان زیر آوار و در خیابان‌ها مانده‌اند و امکان دسترسی به آنها وجود ندارد.

در کرانه باختری از جمله قدس اشغالی نیز از آغاز تهاجم گسترده اشغالگران بر علیه ملت ما از 7 اکتبر 2023 بیش از 780 شهید، از جمله 167 کودک به شهادت رسیده‌اند.

یازدهم نوامبر هر سال یادآور خاطره‌ای دردناک از رهبری است که ده‌ها سال مبارزه‌ای آزادی‌خواهانه برای مسئله ملی ما به انجام رساند و در این راه نبردهای بی‌شماری نظامی و سیاسی را پیش برد، تا اینکه در سال 2004، پس از سه سال محاصره و تجاوز اسرائیلی، در مقر خود در شهر رام‌الله به شهادت رسید.

مراحل مختلف مبارزه ملی از آغاز انقلاب معاصر از درایت و اراده و ایستادگی رهبر شهید یاسر عرفات بهره برده‌اند. او بسیاری از ناکامی‌ها را به پیروزی‌هایی تبدیل کرد که تاریخ آنها را ثبت کرده و نسل‌های آینده برای مدت طولانی به یاد خواهند داشت.

به این ترتیب، شهید یاسر عرفات جسما از فلسطین رفت، اما میراث مبارزاتی او همچنان در میان فرزندان ملت و رهبری ما ثابت و استوار باقی مانده است.

رئیس جمهور فقید "ابوعمار" در چهارم آگوست 1929 در قدس متولد شد و نام کامل او "محمد یاسر عبدالرؤوف داود سلیمان عرفات القدوة الحسینی" بود. او در قاهره تحصیل کرد و به عنوان یک افسر ذخیره در ارتش مصر در مقاومت علیه تجاوز سه‌گانه به مصر در سال 1956 شرکت کرد.

رهبر فقید در دانشکده مهندسی دانشگاه فؤاد اول در قاهره تحصیل کرد و از جوانی در احیای جنبش ملی فلسطین از طریق فعالیت در اتحادیه دانشجویان فلسطین که بعداً ریاست آن را به عهده گرفت، مشارکت داشت.

او همچنین به همراه گروهی از وطن‌پرستان فلسطینی در دهه پنجاه جنبش آزادی‌بخش ملی فلسطین "فتح" را تأسیس کرد و در سال 1968 سخنگوی رسمی آن شد. وی در فوریه 1969 به عنوان رئیس کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین انتخاب شد و این سمت را از احمد الشقیری و یحیی حموده تحویل گرفت.

ابوعمار در سال 1974 به نمایندگی از ملت فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک سخنرانی کرد و جمله مشهور "با تفنگ انقلابی در یک دست و شاخه زیتون در دست دیگر نزد شما آمدم، پس شاخه زیتون را از دست من نیندازید" را بیان کرد.

او به عنوان فرمانده کل نیروهای انقلاب فلسطین و جنبش ملی لبنان، در تابستان 1982 رهبری نبرد در برابر تجاوز اسرائیل به لبنان را بر عهده داشت و در طول محاصره 88 روزه که توسط نیروهای اسرائیلی مهاجم بر بیروت تحمیل شده بود، مبارزه کرد.

رهبر یاسر عرفات و کادر رهبری سازمان آزادی‌بخش فلسطین به عنوان میهمان در تونس پذیرفته شدند و از آنجا گام‌های استوار خود را به سوی فلسطین ادامه دادند.

در اولین روز از اکتبر 1985، یاسر عرفات به طرز معجزه‌آسایی از حمله هوایی اسرائیل به حومه "حمام الشط" در تونس جان سالم به در برد، حمله‌ای که منجر به شهادت و زخمی شدن ده‌ها نفر از فلسطینیان و تونسی‌ها شد. با فرارسیدن سال 1987، اوضاع از جهات مختلف رو به گشایش و پویایی رفت؛ پس از آشتی میان نیروهای سیاسی فلسطینی که در نشست وحدت‌بخش شورای ملی فلسطین حاصل شد، عرفات شروع به هدایت جنگ در جبهه‌های مختلف کرد؛ او پایداری شجاعانه اردوگاه‌های فلسطینیان در لبنان را تقویت کرد، و انتفاضه سنگ را که در سال 1987 علیه اشغال آغاز شد، رهبری و در عرصه بین‌المللی برای ارتقای شناسایی به حقانیت و عدالت خواسته‌های فلسطینیان تلاش کرد.

پس از اعلام استقلال در الجزایر در 15 نوامبر 1988، فقید یاسر عرفات در 13 و 14 دسامبر همان سال، در مجمع عمومی سازمان ملل، ابتکار صلح فلسطینی برای برقراری صلح عادلانه در خاورمیانه را مطرح کرد. در آن زمان، به دلیل عدم صدور ویزای سفر به نیویورک از سوی ایالات متحده، نشست مجمع عمومی به ژنو منتقل شد. این ابتکار به تصمیم دولت ایالات متحده به رهبری رونالد ریگان در 16 همان ماه منجر شد که آغاز گفت‌وگو با سازمان آزادی‌بخش فلسطین در تونس را از 30 مارس 1989 اعلام کرد.

در سال 1993، یاسر عرفات و نخست‌وزیر پیشین اسرائیل، اسحاق رابین، توافق اعلام اصول "اوسلو" بین سازمان آزادی‌بخش فلسطین و دولت اسرائیل را در کاخ سفید امضا کردند. بر اساس این توافق، یاسر عرفات به همراه کادر سازمان آزادی‌بخش به فلسطین بازگشت.

در بیستم ژانویه 1996، یاسر عرفات در انتخابات عمومی به عنوان رئیس جمهور دولت ملی فلسطین انتخاب شد و از آن زمان، مسیر ساخت زیربناهای دولت فلسطین را آغاز کرد.

پس از ناکامی مذاکرات کمپ دیوید در سال 2000 به دلیل سرسختی اسرائیل و پایبندی یاسر عرفات به حقوق فلسطینیان و اصول بنیادی آنها، انتفاضه الاقصی در 28 سپتامبر 2000 آغاز شد. نیروها و تانک‌های رژیم اشغالگر عرفات را در مقرش به بهانه رهبری انتفاضه محاصره کردند و چندین شهر را در عملیاتی به نام "سور واقی" (سپر دفاعی) مورد تهاجم قرار دادند، و او را در محاصره‌ای سخت در محدوده‌ای کوچک که فاقد حداقل شرایط زندگی انسانی بود، نگه داشتند.


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7سخن رو‍